$0.00

No products in the cart.

Free shipping on any purchase of 75$ or more!

info@prjewel.com

$0.00

No products in the cart.

Vad är egentligen av riktigt 925 sterling silver smycken?

More articles

- Advertisement -

Om du är i tankarna att köpa dig 925 silversmycken, 925 sterling silver smycken, kommer du garanterat vilja veta skillnaden mellan rent silver och 925 sterlingsilver. Man kan säga att rent silver inte riktigt består av endast silver. Det kanske består av 99,9% silver, och ett litet innehåll består av andra metaller såsom exempelvis koppar.

Sterlingsilver å andra sidan, består av 92,5% silver, och den återstående delen består av koppar – i all afall mestadels koppar. Detta är anledningen till att sterling silver är så populärt, och kallas 925 sterlingsilver eller bara 925 Silver.

Anledningen till att silvret måste kombineras med andra metaller är att det är mycket svårt att göra storslagna motiv med bara rent silver, som är mycket mjuk och formbart. En bit av hårdheten måste läggas till genom att tillsätta andra metaller såsom koppar. Det är därför juvelerare är kapabla att göra de mest intrikata och komplexa konstruktionerna med just 925 Sterling Silver.

sterling silver man bracelet
sterling silver man bracelet

Vikten av att köpa smycken som består av sterlingsilver

silversmycken är inte något billigt. Det krävs en ganska stor investering från din sida oavsett om du köper ett örhänge av sterlingsilver eller ett halsband. Men det är helt klart en god investering, då dess värde ökar med tiden. Vad som är mycket viktigt är dock inte luras att köpa falska sterlingsilver smycken.

Detta är en återkommande fråga eftersom många juvelerare är kända för att sälja falska sterlingsilver halsband, ringar, örhängen och så vidare. Sterlingsilver är mycket billigare än dyrare metaller såsom guld, och ändå är falska imitationer av sterling silver smycken något som säljs på marknader världen över.

- Advertisement -

Till exempel är det vanligt att komma över silverpläterade smycken som säljs som riktiga sterlingsilver smycken. Självaste smycket har bara en minimal silverhalt och kommer att försämras med tiden, förr eller senare.

Det är därför viktigt att man vet hur man identifierar äkta silver från falska kopior, med denna kunskap kan du undvika att bli lurad när du ska inhandla dina smycken.

De olika teknikerna som beskrivs här kommer att hjälpa dig att göra just det – att identifiera äkta sterlingsilver smycken från falska som säljs av opålitliga säljare.

1. Först och främst, gnid smycket med en mjuk vit duk. Om du märker att smycket färgar av sig på duken, då kan du vara säker på att den är gjord av äkta sterlingsilver. Detta beror på att luft exponering orsakar verklig silver att oxidera. Detta får dem att försämras med tiden, och anledningen till svarta märken finns på duken de poleras med.

2. Gör ett test med salpetersyra. När droppar av salpetersyra tillsätts på falska icke-silver smycken, kommer de att förlora sin färg. Fråga alltid en juvelerare innan du köper silver från honom om du kan utföra salpetersyra test på smycket.

Salpetersyra har ingen effekt på det riktigta sterlingsilver smycket, så om juvelerare tänker sälja dig en verklig produkt, kommer han inte att ha några invändningar mot detta. Men se till att bära handskar och skydda dina ögon med skyddsglasögon medan du gör testet med salpetersyra.

Om smycket är gjort av äkta sterlingsilver, kommer den del som du droppar salpetersyran på, visas krämfärgad, och om det är prat om falska smycken, kommer det att visas med grön färg.

3. Du kan även använda lukttestet. Riktigt silver bör inte lukta något. Om den gör det, är det för att det är för mycket koppar i det.

4. Använd dig av ett magnettest. Detta är ett enkelt test. Magneter har ingen effekt på silver – precis som de inte har någon effekt på guld eller platina. Men om du tycker att smycken attraheras till magneten, så kommer det att stå klart för dig att det inte är av äkta silver.

5. Smycken med riktigt sterlingsilver har markeringar som”925 silver“, “925“, “S925” eller “Sterling Silver” skrivet på ett dolt område. Om du inte ser en sådan märkning, var försiktig.

- Advertisement -

Med dessa tipsen kan du spara en massa problem genom att köpa äkta sterling silver smycken från en äkta och välrenommerad juvelerare som Prjewel. Prjewel har ett etablerat gott rykte som en säljare av äkta, fasta och de mest vackra utformade sterlingsilver smycken. Besök prjewel för att få reda på mer.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest